Christine Johanson

fotograf

Portfolio  |  About  |   Contact  |   News


AboutChristine Johanson är sedan 2010 verksam i Åre som fotograf och konstnär. När hon inte håller på med egna konstprojekt eller tar på sig olika typer av uppdrag är hon på jakt efter kyrkor och kapell att porträttera. Arkitekturfoto är hennes specialitet - interiört såväl som exteriört, glesbygd såväl som storstad.
Hon säljer i dagläget sin konst i form av posters via Nordic Poster Collective, samt vykort med Åremotiv på Åre Hemslöjd. Hennes arbeten kan dessutom köpas eller beställas via Studion i Åre.
E45:an Bingo var ett konstprojekt hon initierade 2016. Det startades med stöd av crowdfunding och genomfördes i form av en tvåveckors resa längs hela E45:an i Sverige. Resultatet blev en fotospäckad bingobricka att ta med när man färdas längs Sveriges längsta riksväg och erbjuder både underhållning och kunskap i 170 mil!
Just nu är hon aktuell med det nya webbmagasinet EPOK som fokuserar på outdoor och upplevelser. EPOK är nyskapande i sin strävan att porträttera livet mellan raderna och magasinet kommer uppdateras fortlöpande med nya berättelser.


Sagt om Christine Johanson: "För mig som gammal reklamare är hon rena drömmen att ha på paletten; en extremt noggrann fotograf med konstnärlig blick och ett stringent eget uttryck. Hennes bilder är aldrig banala och hon hittar alltid egna infallsvinklar i det hon gör, utan att förlora uppdragets mål ur sikte. Hon levererar."
Catherine Lundmark f.d. Creative Director, numera Visual Artist


Utbildning
2014 Grafisk designhistoria, Mittuniversitetet 7,5 hp
2014 Typografi och texthantering, Linnéuniversitetet 7,5 hp
2014 Grafisk design tryck, Högskolan Kristianstad 7,5 hp
2008-10 Fotografi/ Digital Bild, Broby Grafiska, Sunne
2006-07 Foto/video, Forsa Folkhögskola

Utställning
2013 Kokboken Beige mat, Bahnhof cafe, Åre
2011 Oh yes! Art and music Marite, Östersund
2010 In between dreams, KG52, Stockholm
2009 Den röda tråden, Sundsbergs gård, Sunne
2007 Shots, Fotomuseet Sundsvall

Publicerat
2013 Yoga för dig
2011 Blanket magazine,
2010 In between dreams, Fotografisk bok